161 poze   25356 vizite

1-BERBEC GERMAN

Standardul rasei berbec german


1. FORMA CORPULUI ȘI TIPUL
Corpul este lat, masiv, îndesat dar nu bleg. Trunchiul apare scurt, lat în umeri, cu partea din spate bine definită și rotunjită. Ceafa este scurtă, puternică și cu partea gâtului scurtă. Picioarele sunt scurte, drepte și foarte puternice. Iepuroaica este ceva mai fină, totuși trebuie să aibe și ea o formă a corpului masiv O gușă nu prea mare, corect formată, este permisă la femele.
2. GREUTATEA
Greutatea minimă este de 4,50 kg, greutatea normală 5,50 kg, greutatea maximă 9 kg.
Evaluarea greutății
De la 4,50 kg - 7 puncte
de la 7.75 kg - 8 puncte
de la 5.00 kg - 9 puncte
între 5.50-9.00 kg - 10 puncte
3. PĂRUL
Puful este foarte dens și are un păr bun, egal peste tot, nu prea aspru. Lungimea părului este de cca. 4 cm. Urechile sunt bine acoperite cu păr.
4. CAPUL
Capul este un cap specific de berbec, care trebuie să fie bine definit atât la mascul, cât și la femelă. Trebuie să fie scurt, cu fruntea și partea botului late și cu un nas puternic curbat (nas acvilin) și zona obrajilor este bine dezvoltată. Ochii sunt mari și nu băgați înauntru.
5. URECHILE
Prezintă la bază mărgele (coroană) bine dezvoltate și impreunate, sunt purtate pe ambele părți ale capului în formă de potcoavă, în mod tubular, cu deschizătura spre interior. Urechile sunt late, cărnoase și bine rotunjite la capete. Lungimea este între 38 si 45 cm.
6.VIATA REPRODUCATOARE
Maturitatea sexuala este atinsa in jurul varstei de 4-6 luni.
Varsta optima pentru imperechere este de la 7-8 luni. Imperecherea se face dimineata intre orele 6-7 si seara intre orele 18-20 in lunile de vara si intre orele 10-15 in lunile de iarna. Actul imperecherii dureaza circa 2 minute. Femelele pot fi folosite la reproducere pana la varsta de 3 ani, iar masculii pana la 2-3 ani. In cazul exemplarelor valoroase, viata reproducatoare poate dura pana la varsta de 4-5 ani.
Controlul gestatiei se face prin palparea abdomenului, fetusii putand fi simtiti dupa 14 zile de la monta. Fatarea se produce fara dificultati, rareori intalnindu-se distocii sau hemoragii dupa fatare.Femela este prolifica dand nastere la 5-8 pui/fatare si putandu-se reproduce de 3-5 ori pe an.
7. CULOAREA
Toate culorile în afara celei argintii sunt acceptate. Sunt valabile cerințele coloristice reprezentative fiecărei rase, la culorile gri și galben sunt valabile caracteristicile generale.
8. SĂNĂTATE ȘI ÎNGRIJIRE
saptamanal se vor verifica dintii, nasul, ochii si urechile pentru a le mentine in perfecta stare si pentru a descoperi eventualele aspecte anormale
9. DEFECTE UȘOARE
Corp întins, cap și coroană imperfectă, gât lung, urechi puțin subțiri sau pliate, piele lăsatș, o gușa mai mare, ușoare defecte ale culorii. Din punct de vedere coloristic sunt permise defectele prezentate în caracteristicile generale. Orice abatere de la caracteristicile generale.
10. DEFECTE GRAVE
Deformări corporale. Formă a capului imperfectă, coroană nedefinită, una sau ambele urechi ridicate temporar. Mai puțin de 38 cm și mai mult de 45 cm lungimea urechilor, puțin puf, urechi subțiri sau pliate, gușă prea mare, blană prea scurtă. Din punct de vedere coloristic sunt valabile defectele stabilite în rasele de pornire sau în caracteristicile generale. Orice abatere de la caracteristicile generale.

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.